„Ministrul își continuă activitatea în raioanele țării, menținând un dialog direct cu fermierii și abordând în mod eficient problemele acestora”. Este reacția Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), în contextul cerinței Asociației Forța Fermierilor de demisie a ministrului Vladimir Bolea.

Într-o postare pe Facebook, Serviciul de informare și comunicare cu mass-media de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare susține că nu este mandatat să comenteze asupra numirilor sau demiterilor de miniștri, acestea fiind prerogative exclusiv ale Guvernului.
În aceeași ordine de idei, Ministerul Agriculturii susține că, în ultimii doi ani, a demonstrat o atenție constantă asupra necesităților producătorilor agricoli, anticipând provocările acestora și adoptând măsuri proactive pentru a susține sectorul. În ceea ce privește producătorii de cereale, au fost aplicate măsuri de licențiere a importurilor de cereale, pentru protejarea pieței interne și asigurarea stabilității prețurilor. Din comisia de licențiere fac parte și membri ai Asociației Forța Fermierilor, iar deciziile comisiei au fost mereu făcute publice.
Potrivit Ministerului, în ceea ce privește subvențiile per hectar, pe platformele ministerului, dar și în declarațiile de presă, s-a menționat acordarea acestora pentru producătorii de zahăr și legume, începând cu anul 2025, decizie justificată prin valoarea adăugată pe care aceste sectoare o aduc economiei naționale.
Asociația Forța Fermierilor a solicitat, printr-o scrisoare adresată Președinției, Parlamentului și Guvernului, demisia ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și adoptarea în regim de urgență de măsuri eficiente pentru salvarea sectorului agricol care, susțin agricultorii, asigură securitatea alimentară a țării și sute de mii de locuri de muncă în mediul rural, transmite IPN.