Tehnologiile avansate au ajuns și în agricultură. De la senzori care transmit date exacte despre starea culturilor, până la drone care survolează terenurile agricole sau tehnologii ce permit creșterea randamentului. La începutul primăverii, fermierii din Căușeni își tratează terenurile cu drona. Aceste drone au fost zărite zilele trecute deasupra unui câmp din orașul Căușeni. Fermierii spun că au testat tehnologia în toamnă și că este foarte rentabilă.

Mai exact, dronele au fost încărcate cu 40 de kg de îngrășăminte și ulterior lansate de pe marginea câmpului. Timp de o oră, drona a împrăștiat îngrășăminte pe o suprafață de 10 hectare. „Poate trata până la 50 de hectare pe zi”, spune fermierul, care se arată încântat de tehnologie, potrivit studio-l.online.
Dronele agricole zboară la o distanță de 2-4 metri deasupra culturii, iar acestea mai pot folosi substanțe lichide care pulverizează în medie cu până la 40% mai puțin decât tractorul. Specialiștii afirmă că tehnologia picăturilor foarte mici permite o aplicare uniformă și cu o mai mare precizie. Fermierul din Căușeni care aplică tehnologia afirmă că investiția într-o astfel de dronă poate ajunge la 50 de mii de euro, bani care pot fi recupărați în câțiva ani.


„Pământul vorbește” – O nouă platformă de discuții despre agricultura din Republica Moldova.
Află mai mult: