În contextul apariției ambroziei, Tudor Gîrbu, administratorul interimar al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, atenționează proprietarii de terenuri să întreprindă toate măsurile de combatare a acestei plante, pentru evitarea impactului polenului de ambrozie asupra sănătății populației.
„De la finele lunii mai, începutul lunii iunie atenționăm toți gestionarii de terenuri să atragă atenția la apariția plantei de ambrozie.
Atragem atenția acolo unde anul trecut a fost depistată această plantă, să întreprindă măsuri de combatere pentru a nu aduce nemulțumiri acelor locuitori care au probleme cu respirația în urma înfloririi acestei plante”, a declarat Tudor Gîrbu, administratorul interimar al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”.
Ambrozia este o plantă care creşte pe marginea drumului, terenurile lăsate pârloagă, prin parcuri, în grădini, în culturile de cereale, etc. În perioada august-septembrie polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze, este unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic.
O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunțe de polen (20 microni în diametru) și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.
sursa: unimedia.info